Reiki

 

Het Japanse woord Reiki (volgens Dr. Usui) betekend ‘uniDr. Usuiversele levensenergie’. Deze energie stroomt bij elk levend wezen (mens, dier, plant) door het lichaam. Men heeft deze energie ook nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte.

Ook acupunctuur maakt gebruik van deze energie. Deze energie loopt door zogenaamde meridianen, die je kunt zien als energie-kanalen. Door allerlei omstandigheden kunnen tijdens het leven deze energiestromen in meer of mindere mate geblokkeerd raken. Gevolg is dan een tekort aan energie. Dit tekort aan energie kan tot een hogere sensitiviteit (gevoeligheid) voor ziekten leiden en in sommige gevallen zelfs een vertraging op herstel van de ziekten.

Reiki (levensenergie) wordt via de handen doorgegeven. Dit maakt dat de blokkades worden losmaakt en het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer op gang wordt gebracht. De gever (Reiki-behandelaar) fungeert dus als een doorgeefluik.

Dierenreikisymbool[1] zijn heel ontvankelijk voor Reiki en reageren daar meestal heel goed op. De dieren geven vaak zelf aan waar en hoeveel Reiki energie ze willen ontvangen. Je kunt hierbij denken aan enkele minuten tot een half uur of uur. Het dier hoeft niet perse een klacht te hebben, Reiki werkt namelijk ook erg ontspannend en zorgt ervoor dat het dier beter in zijn vel komt te zitten.

Reiki kan dus ook preventief werken. Daarnaast kan Reiki ook curatief (genezend) werken, door het als extra ondersteuning naast bijvoorbeeld de reguliere behandeling van het dier in te zetten. Het inzetten van Reiki is mogelijk bij allerlei soorten van klachten. Denk hierbij aan: allergieën, chronische klachten of vermoeidheid, huidproblemen, koliek, oorproblemen, pijnbestrijding, rugpijn, maar ook bij angst/nervositeit, gedragsproblemen, stress, trauma’s etc.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.