Wat is natuurgeneeskunde

Is een verzamelnaam voor diverse natuurlijke geneeswijzen, die hun werking hebben op het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
Daarbij maak ik gebruik van diverse methodes en technieken die in de natuur voorkomen.

De behandelmethodes waar ik mee werk zijn diverse, zoals: kruiden (fyto), Spagyriek (alchemistische tincturen), Bach bloesems, Orthomoleculaire voeding en supplementen, Gemmo therapie, Guasha (schraaptechniek), Fonoforese (toonpunctuur), Reiki & Christusenergie, Manuele lymfedrainage paard, TTouch.

Dit zijn een aantal behandelmethodes waar ik mee werk. Wil je meer informatie betreffende de behandelmethode kijk dan bovenaan in het menu onder behandelmethodes, daar vindt je meer uitleg per in te zette behandeling.

Wat doet Natuurgeneeskunde

In de natuurgeneeskunde kijk je met een holistische blik naar de problemen bij het dier. Hierbij wordt niet alleen naar een ziek orgaan of orgaansysteem gekeken, maar ook naar de totale samenhang van lichaam, ziel en geest. Hierbij staat het zelfgenezend vermogen van je dier centraal.
Mijn visie van natuurgeneeskunde is een basis voor een goede gezondheid van je dier. Dit is een evenwichtig bestaan en balans tussen fysiek, mentaal/emotioneel, sociaal en energetische elementen. Als deze basis niet goed in evenwicht is, dan kunnen er zich allerlei problemen ontwikkelen bij je dier. Enkele elementen die problemen kunnen veroorzaken zijn: Stress, slechte eetgewoonten, onverwerkte trauma’s, het niet voldoende kunnen afvoeren van afvalstoffen, te hoge werkdruk voor je dier, onvoldoende rust of herstelmomenten.
Door inzetten van natuurgeneeskunde kunnen tekorten in het lichaam aangevuld en/of mogelijke blokkades doorbroken worden.

Wat is het doel van een natuurgeneeskundige behandeling

Het doel van deze behandeling is het zelfgenezend vermogen van je dier te stimuleren, optimaliseren(verbeteren) en te behouden.
Daarom kunnen deze behandelmethodes zowel preventief (voorkomend), als curatief (genezend), alsmede complementair (aanvullend/ ondersteunend) worden ingezet.
Natuurgeneeskundige zorg past prima naast of als aanvulling op de reguliere diergeneeskunde.

Wat doet een natuurgeneeskundig therapeut

In samenwerking met u als eigenaar ga ik op zoek naar de oorzaak van de klachten/problemen bij je dier.
Hierbij neem ik met zorg alles met u door wat betrekking heeft op de klacht en de gezondheid van uw dier.
Aan de hand van wat er besproken is volgt hieruit een fysiek en energetisch onderzoek van het dier, waaruit een behandelplan naar voren komt.
Om het behandelplan te kunnen bepalen, ga ik kijken welke behandeling(en) het beste bij je dier past. Hierbij richt ik me op het zelfgenezend vermogen van je dier. Elk wezen heeft een zelfgenezend vermogen en is in staat met de juist behandeling (als deze tijdig wordt ingezet) zich te herstellen.

Wanneer

Een natuurgeneeskundig behandeling is geschikt voor de meest uit een lopende problemen.
• Preventief: Om klachten/problemen te voorkomen (bijv.: als check up om eventuele aandachtspunten in kaart te brengen of als je het gevoel hebt dat je dier niet helemaal lekker in zijn/haar vel zit)
• Curatief: Genezend te werken (bijv.: bij (chronische) ziekten, bijvoorbeeld steeds terugkerende oorontsteking of als een dier uitbehandeld is bij de dierenarts)
• Complementair: Aanvullend/ondersteunend op de reguliere behandelingen (bijv.: voor of na een operatie of bij revalidatie)
• Gedragsproblemen: bijv. angst, dwangmatig gedrag, jaloezie, moeilijk alleen zijn, stress

Denk aan

• Allergieën
• Gedragsproblemen denk hierbij aan: angst, stress, mat, sloom, hyper gedrag, verzet tijdens werk, weinig toegankelijk
• Huid en/of vachtproblemen denk hierbij aan: dof haarkleed, jeuk, kaalheid, mok, zomereczeem
• Hormonale problemen denk hierbij aan: voortplanting, schijndracht
• Luchtwegproblemen: hoesten, dampigheid
• Ouderdomsklachten: artrose, traag werkende schildklier, artritis
• Ondersteuning bij of na operatie en tijdens revalidatie
• Spijsverteringsproblemen: wisselende ontlasting, diarree, anaalklierklachten, koliek
• “Vaag” terugkerende klachten
• Urinewegproblemen: blaasproblemen, incontinentie
• Uiteraard zijn er nog veel meer problemen die behandeld kunnen worden