Wat is Reiki?

Het Japanse woord Reiki (volgens Dr. Usui 1865-1926) betekend ‘universele levensenergie’. Deze energie stroomt bij elk levend wezen (mens, dier, plant) door het lichaam. Men heeft deze energie ook nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte.

Ook acupunctuur maakt gebruik van deze energie. Deze energie loopt door zogenaamde meridianen, die je kunt zien als energiekanalen. Door allerlei omstandigheden kunnen tijdens het leven deze energiestromen in meer of mindere mate geblokkeerd raken. Gevolg is dan een tekort aan energie. Dit tekort aan energie kan tot een hogere sensitiviteit  (gevoeligheid) voor ziekten leiden en in sommige gevallen zelfs een vertraging op herstel van de ziekten.

Reiki (levensenergie) wordt via de handen doorgegeven. Dit maakt dat de blokkades worden losgemaakt en het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer op gang wordt gebracht. De gever (Reiki-behandelaar) fungeert dus als een doorgeefluik.

De vijf Reiki principes:

Vandaag ben ik niet boos of geërgerd

Vandaag maak ik mij geen zorgen

Ik ben dankbaar voor alles wat op mijn pad komt

Vandaag werk ik in bewustzijn & met toewijding aan

Ik ben vandaag vriendelijk tegen alles & iedereen

Wanneer geef je Reiki?

Reiki kan onder alle omstandigheden worden ingezet, het kent geen bijwerkingen. Daardoor veilig toe te passen.

Reiki kan dus ook preventief worden ingezet. Daarnaast kan Reiki ook curatief (genezend) werken, door het als extra ondersteuning naast bijvoorbeeld de reguliere behandeling van het dier in te zetten.

Het inzetten van Reiki is mogelijk bij allerlei soorten van problemen. Denk hierbij aan: allergieën, chronische klachten of vermoeidheid, huidproblemen, koliek, oorproblemen, pijnbestrijding, rugpijn, maar ook bij angst, nervositeit, gedragsproblemen, stress, trauma’s enz.

Dieren en Reiki?

Dieren zijn heel ontvankelijk voor Reiki en reageren daar meestal heel goed op.

Je dier geeft vaak zelf aan waar en hoeveel Reiki energie het willen ontvangen. Je kunt hierbij denken aan enkele minuten tot een half uur of een uur. Je dier hoeft niet perse een klacht te hebben, om een Reiki behandeling te ondergaan. Een Reiki behandeling werkt namelijk ook erg ontspannend. Door een Reiki behandeling zorg je dat je dier even alles kan loslaten, een rustmoment voor zichzelf heeft. Dit zorgt er weer voor dat het dier zowel fysiek als mentaal een boost krijgt, waardoor het  afvalstoffen kan loslaten en op ruimen. Waarbij het dier beter en fijner in zijn vel komt te zitten.

Mensen en Reiki?

Voor mensen die Reiki nog niet ervaren hebben, is Reiki een bijzondere ervaring en gaat er vaak een wereld voor hen open. Waarin ze tot rust en diepe ontspanning komen. Mensen die weten wat Reiki is, weten dan ook dat deze energie zich richt op het energieveld van je lichaam. Deze energie werkt daar in waar het nodig is, zo kan het je immuunsysteem een boost geven, een blokkade opheffen, stress verminderen enz. Door een Reiki behandeling kan je alles er gewoon even laten zijn, het is een rustmoment voor jezelf, waarbij je loslaat en je energie oplaat.

Een behandeling geeft zowel fysiek als mentaal een boost waardoor je afvalstoffen kunt op ruimen, spanning kunt los laten of een inzicht je kan verrijken. Net zoals bij dieren kan Reiki bij mensen bij veel worden ingezet, ook naast reguliere behandelingen.