Wat is Reiki?

Het Japanse woord Reiki (volgens Dr. Usui) betekend ‘universele levensenergie’. Deze energie stroomt bij elk levend wezen (mens, dier, plant) door het lichaam. Men heeft deze energie ook nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte.

Ook acupunctuur maakt gebruik van deze energie. Deze energie loopt door zogenaamde meridianen, die je kunt zien als energiekanalen. Door allerlei omstandigheden kunnen tijdens het leven deze energiestromen in meer of mindere mate geblokkeerd raken. Gevolg is dan een tekort aan energie. Dit tekort aan energie kan tot een hogere sensitiviteit  (gevoeligheid) voor ziekten leiden en in sommige gevallen zelfs een vertraging op herstel van de ziekten.

Reiki (levensenergie) wordt via de handen doorgegeven. Dit maakt dat de blokkades worden losgemaakt en het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer op gang wordt gebracht. De gever (Reiki-behandelaar) fungeert dus als een doorgeefluik.

Dieren en Reiki?

Dieren zijn heel ontvankelijk voor Reiki en reageren daar meestal heel goed op.

De dieren geven vaak zelf aan waar en hoeveel Reiki energie ze willen ontvangen. Je kunt hierbij denken aan enkele minuten tot een half uur of een uur.

Het dier hoeft niet perse een klacht te hebben, Reiki werkt namelijk ook erg ontspannend. Als het dier even alles kan loslaten, zorgt dit ervoor dat zowel fysiek als mentaal afvalstoffen kunnen worden afgevoerd waardoor het dier beter in zijn vel komt te zitten.

 

Wanneer geef je Reiki?

Reiki kan onder alle omstandigheden worden ingezet, het kent geen bijwerkingen. Daardoor veilig toe te passen.

Reiki kan dus ook preventief worden ingezet. Daarnaast kan Reiki ook curatief (genezend) werken, door het als extra ondersteuning naast bijvoorbeeld de reguliere behandeling van het dier in te zetten.

Het inzetten van Reiki is mogelijk bij allerlei soorten van problemen. Denk hierbij aan: allergieën, chronische klachten of vermoeidheid, huidproblemen, koliek, oorproblemen, pijnbestrijding, rugpijn, maar ook bij angst, nervositeit, gedragsproblemen, stress, trauma’s enz.