Schüssler Celzouten:

Dr. Schüssler ontdekte dat de cellen in het lichaam zouten gebruiken om goed te functioneren. Celzouten ondersteunen allerlei biochemische processen in je lichaam. Daardoor zijn ze erg belangrijk voor het goed functioneren van een lichaam, van zowel dier als mens.

Wat is een celzout:

Deze mineraalzouten worde opgenomen tot op celniveau. Ze spelen een rol bij de stofwisseling, de opbouw en instandhouding van je lichaam. Er zijn 27 varianten van celzouten, die als aanvulling kunnen worden ingezet.

Tekort aan mineralen:

Dagelijks worden er door het functioneren van je lichaam zowel fysiek als mentaal, de nodige mineraalzouten verbruikt. Bij onvoldoende aanvulling vanuit de voeding of als bepaalde leefomstandigheden te lang voortduren, kunnen er tekorten aan mineralen ontstaan.

Bij een tekort aan mineraalzouten leidt dit tot een verstoring van de celstofwisseling. Waardoor er een ziekte of een gezondheidsprobleem kan ontstaan.

Wat doet een celzout:

Deze mineraalzouten vullen tekorten in je lichaam weer aan en ondersteunen zo de stofwisseling en het zelfgenezend vermogen van je lichaam. De stofwisseling komt hierdoor weer op gang, waardoor het lichaam weer gaat functioneren zoals het bedoeld is. Hierdoor kan het lichaam zich weer herstellen. Daarnaast hebben de celzouten een reinigende & vitaliserende werking.