Wat is Fonoforese? 

Je kunt het omschrijven als soundhealing, toonpunctuur of klanktherapie, de werking verloopt volgens de natuurwet. Fonoforese is nieuw behandelingsvorm, die werkt doormiddel van stemvorken. Elke stemvork heeft zijn eigen geluid- en trillingsfrequentie, die wordt afgeven aan het lichaam. Dit gebeurt op verschillende manieren zoals: door de stemvork op het lichaam te plaatsen, via het gehoor aan te bieden of door het auraveld te bewegen.

“Het is een subtiele, krachtige behandelmethode om de balans in lichaam, ziel en geest te herstellen”. Daardoor is een Fonoforese behandeling voor iedereen inzetbaar.

De werking volgens de natuurwet wil zeggen: “Geldt overal, altijd, voor alles en iedereen, onder alle omstandigheden, is universeel, is onontkoombaar”.

Deze vorm van natuurlijke geneeswijze is eigenlijk al eeuwenoud volgens oerprincipes. Alles in ons universum bestaat uit energie, vibreren op verschillende hoogtes. Zelfs voorwerpen zo hard als steen. Alles heeft trilling door klank, kleur, een woord, beweging, gemoedstoestand.

Resonantie/meetrillen is een natuurkundig fenomeen, wat in ons taalgebruik regelmatig gebruikt wordt. Hier volgen enkele voorbeelden:

“Op dezelfde golflengte zitten”…

Goed “afgestemd” zijn…

Je “ergens op afstemmen”…

Alles heeft van nature een eigen trilling/frequentie, een onhoorbare toon. Ook ons lichaam is opgebouwd uit deze trillende onderdelen, zoals: organen, bot, weefsel, emoties, gedachten.

Maar ook op ziels- en geest-niveau kan deze trilling/frequentie zijn werk doen, denk aan: chakra’s, meridianen, auralagen enz. Bij ziekte of disbalans is de samenklank of de trillingsfrequentie op lichaam-, ziel- of op geest-niveau zo uit balans, dat het onrust en/of spanningen teweeg brengt. En daardoor niet harmonieus samen gaan. Door de harmonieuze trillingsfrequentie van de stemvorken toe te passen, ontstaat er weer balans waardoor het zelfgenezend vermogen zijn weg weer kan vinden.

Elk onderdeel van je zijn, heeft een eigen energie, een bepaalde trillingsfrequentie, dat onderling met elkaar communiceert & resoneert tot een persoonlijk trilling, je eigen symfonie.

Wat doet een Fonoforese therapeut?

Bij een Fonoforese behandeling werkt de therapeut doormiddel van stemvorken met de bijbehorende frequenties in op je lichaam of je auraveld. Het doel van de behandeling is om je lichaam, geest en ziel in harmonie/balans te brengen. De fonoforese behandeling is een zachte, diepgaande, ontspannende massage die doorwerkt tot op celniveau.

Met de juiste frequentie kun je organen(systemen), zenuwknopen, meridianen, chakra’s, aura stimuleren en laten resoneren.

Ieder persoon, elk levend wezen of voorwerp heeft een eigen unieke frequentie, op deze frequentie kunnen je inwerken met geluid/trilling van een juiste frequentie.

Je geeft slechts kleine zachte prikkels, maar wel bewust gericht, die worden gebruikt om het lichaam te stimuleren, blokkades los te laten en geeft het lichaam kracht & mogelijkheden zichzelf te reguleren.

De stemvork gebruik ik ook in combinatie met andere behandelmethodes, zoals: Edelstenen, essentiële oliën, Guasha, Reiki, Christus energie, Spagyriek.

Hoe werkt het & waar is het goed voor?

Elke stemvork heeft zijn eigen zuivere trillingsfrequentie van de aarde tot in de kosmos, met een eigen specifieke werking en daarbij behorend werkingsgebied. Dit kan bijvoorbeeld een specifieke plaats in het lichaam zijn (rug, nek/schouder, nier, lever) of een functie (immuunsysteem, limbisch systeem, hormonaal, bij pijn) of ondersteuning bij chronische problemen.

Tevens kunnen stemvorken een gunstige werking hebben op het mentaal gebied, denk aan: burn-out klachten, stress, rusteloosheid, angsten, concentratie problemen enz.

Bij een behandeling worden de trilling van de stemvorken via acupunctuurpunten, botten, chakra’s, het gehoor, meridianen, organen en pijn plaatsen aangeboden. De trilling van de stemvork dringt diep door in het lichaam, dit gaat tot op celniveau en brengt daar verandering en harmonie teweeg.

Soms wordt een stemvork een langere tijd op een plek geplaatst, soms maar kort. Ook kan het nodig zijn om een stemvork vaker op de zelfde plek te plaatsen, om zijn werk te laten doen.

Daarnaast kunnen de stemvorken ook dicht rondom het lichaam worden bewogen of de toon & trilling kan via het gehoor worden aangebonden, om zo in je lichaam opgenomen te worden.

Welke stemvorken er gebruikt worden of de hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van de situatie/klachten die er op dat moment zijn en hoe lang deze al aanwezig zijn.

De behandeling wordt gegeven in een rustige vertrouwde omgeving, waarbij je gekleed plaats neemt op de behandeltafel. Voor wie eens een Fonoforese behandeling wil ondergaan, de tijdsduur is afhankelijk van de behandeling. Maar gemiddeld duurt een behandeling ongeveer een uur, met aansluiten nog een rustmoment van 15 minuten.