Wat is Spagyriek?

Spagyriek is een natuurlijk product gemaakt vanuit planten en worden op een alchemistische wijzen bereid. Deze alchemistische plantenessences zijn geschikt voor zowel mens als dier.

Spagyriek is gebaseerd op de helende kracht vanuit de natuur in combinatie met de transformerende kracht van alchemie. Door het alchemistisch bereidingsproces wordt de essentie van de plant gezuiverd van verontreinigingen en toxische plantbestanddelen. Het assortiment van de Spagyriek heeft een groot aantal verschillende essences. Waaruit oneindig aantal complexen en combinatie kunnen worden samengesteld. Hierdoor kan de behandeling met Spagyriek nauwkeurig voor iedereen worden afgestemd. Momenteel zijn er 108 moederessences inzetbaar, die elk een unieke werking hebben.

Keuze van de plantenessences, onderlinge verhoudingen en mate van dosering bepaalt wat er gebeurd. De spagyrische essences worden ingedeeld naar hun dominant karakter, waardoor ze op verschillende wijzen in te delen zijn: zoals op ziels-, fysiek en geest/mentaal niveau. Hierdoor hebben de spagyrische essences de kwaliteiten van: Aromatherapie, Bach-bloesem remedies, Fytotherapie, Homeopathie, Schüssler celzouten (mineralen) in zich.

Behandeling met Spagyriek

Spagyriek kan zowel voor mens als dier worden ingezet. In de Spagyriek worden klachten beschouwd als processen waarbij niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel betrokken zijn.

De behandeling met Spagyriek kan op diverse manieren worden toegepast:

-Verlichten van symptomen

-Doordringen tot de kern van het probleem

-Bewust worden van de oorzaak van de klacht

Spagyriek brengt deze informatie naar de boven, geeft duidelijkheid, waardoor heling mogelijk is. Waardoor mens en dier de mogelijkheid van balans/harmonie in lichaam, geest en ziel kan terug vinden.

Werken met Spagyriek

Spagyriek is een holistische methode. Deze holistische methode brengt met zich mee dat Spagyriek vanuit allerlei holistische stromingen benaderd kan worden. Denk aan numerologie, astrologie, gematria kabbala, periodiek systeem, de anatomie van chakra’s en meridianen, elementenleer enz.

Spagyriek kan bovendien moeiteloos geïntegreerd worden in iedere reguliere of complementaire therapievorm. Bovendien heeft Spagyriek het unieke voordeel dat er persoonlijke samenstellingen kunnen worden gemaakt. Waarbij het middel volledig kan worden afgestemd op de individuele cliënt. Bij een persoonlijke samenstelling kan bijvoorbeeld: de geboortedatum, de naam of symbolische representatie van een belangrijke thema van de cliënt zijn opgenomen. Denk bijvoorbeeld een het woord: Stress, Angst of een woord dat voor betreffende ziekte staat.

Essences en complexen bij veel voorkomende problemen:

 • Kan zowel preventief, als bij acute of chronische klachten
 • Detox – drainage – ontgiften- zuiveren
 • Allergieën
 • Begeleidding en/of ontstoren van vaccinatie
 • Parasieten – ontwormen
 • Immuunsysteem
 • EHBO
 • Spijsverteringsproblemen
 • Huidproblemen
 • Hormonale problemen
 • Mentale – gedragsproblemen
 • Bij: angst, onzekerheid, veranderingen
 • Ondersteunen van organen en/of orgaansystemen

 

Spagyriek geproduceerd en is verkrijgbaar via therapeuten

Ik gebruik de Spagyriek al enige tijd in mijn praktijk, voor zowel mens als dier. Daarbij werk ik samen met De Spagyriek Apotheek in Nederland. Deze betrekken de Spagyrische essences bij Phylak Sachsen GmbH dit is een Duits-Zwitserse firma. Spagyriek is vrij van verontreinigingen en toxische bestanddelen en kent geen wisselwerkingen met andere geneesmiddelen.