Wat heeft een hond nodig?

 

Wat heeft een hond nodig? Vaak als we een hond kopen wordt er niet voldoende gekeken naar wat het dier nodig heeft en of we hier aan kunnen voldoen. Over het algemeen wordt er aangenomen dat een hond niet zo moeilijk is om bij ons in huis te nemen. Nu heeft een hond een groot aanpassingsvermogen, maar toch gaat het hier vaak mis.

Omdat we het dier naar onze eigen maatstaven voorzien in zijn behoeften. Daarbij gaan we ervan uit dat we het goed doen zoals we het doen. Maar wat zijn de behoeften van een hond, wat heeft het dier nu echt nodig om goed te kunnen functioneren?

Bekijken we het fysiek, dan is het belangrijk dat alle orgaansystemen die zich in het hondenlichaam bevinden, in balans met elkaar kunnen functioneren. Belangrijk onderdeel hierbij is de voeding van het dier, maar ook zijn/haar leefomstandigheden. Wat krijgt het dier te eten, is dat in balans met zijn/haar behoeften.

Daarnaast is het belangrijk dat de leefomstandigheden voor de hond kloppen. Deze leefomstandigheden hebben naast invloed op het fysiek deel ook invloed op het mentale/energetisch deel.

Denk daarbij aan: hoe groeit het dier op, opvoeding, socialiseren, omgeving, uitdaging, beweging, ervaringen enz. wat ook in verband staat met het mentale/energetisch deel.

Wil je dit eens nader bekeken hebben of dit voor jouw dier in balans is, of er een therapie of voeding aanpassing nodig is, neem dan contact met me op.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.