TTouch

TTEAM, oftewel Tellington TTouch Every Animal Method, maakt het dier bewust van zijn lichaam (houding en beweging) en leert het een ander gedrags- en bewegingspatroon aan te nemen.

De houding/beweging van een dier heeft namelijk veel invloed op de manier, waarop het zich gedraagt. Het uiteindelijke doel is om het dier lichamelijk, emotioneel en mentaal in balans te brengen.

Het bewustmaken van het dier geschiedt door aanraking (de Ttouch-methode), ongewone bewegingen en het op een andere manier leiden van hond of paard door materiaal dat op de grond is gelegd.

Bij paarden hoort hier ook nog het bewust rijden met behulp van speciaal Tteam materiaal bij. Tteam dient verschillende doelen namelijk: effectiever gebruik maken van het lichaam, veranderen van een gedragspatroon, brengen van: ontspanning, rust, minder stress/angst bevorderen. Van een genezingsproces, verbeteren samenwerking tussen mens en dier, vergroten van het vertrouwen, ontwikkelen van een groter welbevinden en zorgen voor betere aarding.

Deze methode is ontwikkeld door Linda Tellington-Jones.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.