Gemmo therapie

 

Gemmo therapie is een specifieke vorm van fytotherapie, dat ook wel fyto-embryotherapie genoemd wordt.

De grondstof voor de bereiding van de gemmopreparaten wordt gevormd door actief snel delend plantaardig weefsels wat zich voornamelijk in knopen, loten, kiemen, haarwortels van de plant bevindt tijdens de groeifase. Daardoor hebben de gemmopreparaten unieke toepassingsmogelijkheden die niet overeen komen met de inzetbaarheid van homeopathische of fytotherapeutische geneesmiddelen.

In dit embryonaal plantenweefsel bevinden zich speciale krachtige stoffen (groei-, regulerende en beschermende stoffen) met bijzonder kenmerkende eigenschappen om het groeiproces te kunnen voltooien. In volwassen planten zijn deze specifieke stoffen nauwelijks of niet terug te vinden.

Vervolgens ondergaat het plantenmateriaal een speciaal bereidingsproces om de werkzame stoffen te behouden in het preparaat.

Elk gemmopreparaat heeft zijn specifieke kenmerkende eigenschappen, die zich richt op regulerende actieve drainage en een regenererende (herstel) werking hebben. De meeste gemmopreparaten bezitten een bijzondere verwantschap met een specifieke orgaan of orgaansystemen. Bovendien zijn enkele gemmopreparaten te herkennen aan hun tonifiërende (stimulerende), ontstekingsremmende of weerstand verhogende werking. Daarnaast werken de gemmopreparaten niet alleen fysiek maar ook op mentaal niveau.

Daardoor is de gemmotherapeutica een verrijking binnen de complementaire mogelijkheden, met een inzetbaarheid in een breed spectrum van aandoeningen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.