Bach-bloesem therapie

 

Bach-bloesem remedies zijn genoemd naar dr. Edward Bach(1886–1936), die deze natuurlijke geneeswijze in de jaren dertig van de vorige eeuw heeft ontwikkeld. Hij zag ziekten als symptomen van emotionele/energetische storingen. In/tijdens zijn werk ontdekte hij dat bij behandeling van deze emotionele/energetische storingen de lichamelijke klachten verdwenen.

Zijn motto was “Behandel de zieke, niet de ziekte”. Met de Bach-bloesem remedies had hij een methode gevonden om emotionele storingen en conflicten in de mens en later bij dieren te behandelen.

De bloesems zijn gemaakt uit natuurlijke ingrediënten van bloemen van planten, bomen en/of struiken en volgens een speciale bereidingswijzen vervaardigd. Dr. Bach ontwikkelde 38 enkelvoudige remedies en één samengestelde meest bekende remedie: “De Rescue Remedy”.

Elke remedie past bij een bepaalde gedrag, emotie, karakter-eigenschap of bij een gemoedstoestand. Bach-bloesem remedies werken in op het trillingsniveau van verstoorde emotie, energetische storing en/of gemoedstoestand. Als een dier niet lekker in zijn vel zit kan men spreken van een disbalans. Dieren vertonen dan een ander gedrag dan dat we gewend zijn.

Denk hierbij aan: angst, dwangmatig gedrag, jaloezie, moeilijk alleen zijn, nerveus gedrag, onzekerheid, sloopgedrag, teveel gefocust op anderen, als de “Will to please” te ver gaat ect.

Deze veranderde gedragsuitingen kunnen uitstekend met Bach-bloesem remedies ondersteunt worden. Het resultaat is vaak verbluffend: u ziet het dier in balans komen!

De Bach-bloesem remedies kunnen dan ook zonder enig probleem naast reguliere (allopatische) of homeopathische medicatie gegeven worden.

De 38 Bach-bloesem remedies zijn ondergebracht in 7 groepen:

1. Angst

2. Onzekerheidbachbloesem[1]

3. Onvoldoende interesse in het hier en nu

4. Eenzaamheid

5. Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën

6. Moedeloosheid of wanhoop

7. Overbezorgdheid om het welzijn van anderen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.