Paarden

 

Een paard is een edel maar ook een erg sensitief dier. Dit is van toepassing op heel zijn/haar wezen.We spreken dan zowel over het fysieke, mentale als energetische gedeelte. Vaak staan we daar niet zo bij stil als we een paard kopen. En gaan we hier aan voorbij, omdat we het dier naar onze eigen maatstaven voorzien in zijn behoeften. We denken hieraan goed te doen zoals we het doen. Maar wat zijn de behoeften van een paard en wat heeft het dier nu echt nodig om goed te kunnen functioneren?

Als we het fysiek bekijken is het belangrijk dat alle orgaansystemen die zich in een paardenlichaam bevinden in balans met elkaar kunnen functioneren. Een belangrijk onderdeel hiervan is de voeding wat het dier gebruikt. Wat krijgt het dier te eten, is dit in balans met zijn/haar behoeften.

Daarnaast is het belangrijk dat de omgevingsfactoren voor het paard kloppen. Deze omgevings-factoren hebben naast invloed op het fysiek deel ook invloed op het mentale/energetisch deel.

Denk daarbij aan: hoe groeit het dier op, opvoeding, contact met andere, beweging, omgeving, uitdaging, ervaringen enz. het mentaal/energetisch deel.

Wil je dit eens nader bekeken hebben of dit voor jouw dier in balans is, neem dan contact met me op.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.