Het Consult voor dieren

 

Tijdens het consult wordt er op holistische wijze naar het totale dier gekeken. Met daarbij alle factoren die mogelijk een rol kunnen spelen bij ontstaan van de klachten. Om zo tot een juiste conclusie komen, met een daarop aansluitend behandeladvies voor dit dier. Daarbij zoek ik naar de oorzaak van de klacht en pas het behandelplan hierop aan.

Tijdens het consult beginnen we met een uitvoerige anamnese (vraaggesprek), gevolgd door een mogelijk fysiek en/of energetisch onderzoek. Dit neemt 1 tot 1½ uur in beslag.

Hierin verzamel ik zoveel mogelijk informatie over uw dier en zijn/haar klacht.

Hierbij komen de volgende aspecten aan bod:

  • Geschiedenis dier: levensloop;
  • Huidige klacht/eventuele ziektegeschiedenis: denk ook aan eerdere behandelingen en medicatie die geen direct verband hebben met de huidig klacht;
  • Zijn/haar karakter, gedrag;
  • Voeding, eet en drink gewoontes;
  • Verzorging en leefomstandigheden;
  • Fysiek en/of energetisch onderzoek.

Observatie van uw dier tijdens de anamnese. Hierbij wordt gelet op o.a. het gedrag en de houding van het dier, interactie met eigenaar. Dit om een totaal beeld van uw dier te krijgen.

Het consult zal bij u thuis plaats vinden. In de eigen omgeving van het dier, daar waar het dier zijn normale gedrag laat zien.

Na het consult volgt er een behandelplan. Dit bestaat meestal uit maatregelen en natuurlijke middelen.

Bij de maatregelen die worden geadviseerd kunt u denken aan: advies op het gebied van huisvesting, voeding, training, sociale contacten en opvoeding. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende natuurgeneeskundige therapieën, afgestemd op het individuele dier.

Soms is een vervolgconsult aan te raden.

Verwijzing naar scriptie

Natuurgeneeskunde richt zich bij ziekte zoveel mogelijk op het totale dier.

Op het fysieke (grofstoffelijke, functioneel, humoraal/cellulair) en het energetisch en psychisch (emotioneel, mentaal en spiritueel) het fijnstoffelijke niveau en behandelt dus niet alleen zieke organen.

  • Een dier is uitstekend te ondersteunen voor wat betreft het mentale en energetische deel. Denk hierbij aan een reguliere behandeling, voor en na een operatie of tijdens een revalidatieperiode.
  • De door mij geschreven scriptie “Bach-bloesemremedies als ondersteuning tijdens de hydrotherapie revalidatie bij de hond” en het daarbij behorende onderzoek heeft uitgewezen dat je met Bach-bloesemremedies een hele mooie, zachte en positieve ondersteuning kunt bieden tijdens het revalidatieproces.

De Bach-bloesemremedies zijn op diverse manieren inzetbaar en goed te combineren met de reguliere geneeswijzen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.